Șeful Rolls-Royce a confirmat informațiile privind dezvoltarea unui viitor model electric de lux, care va primi numele Silent Shadow, însă nu a dorit să comunice data lansării.

Primul Rolls-Royce electric ar urma să fie construit pe platforma lui Phantom, să folosească motoare electrice BMW, o baterie de 100 kWh și să ofere o autonomie de cel puțin 500 de kilometri.

Aceste informații neoficiale au apărut în presa britanică la începutul lui 2021. Șeful Torsten Müller-Ötvös spunea că Rolls-Royce va lansa primul său model electric până la sfârșitul lui 2030, cu toate că nu există astfel de cereri din partea clienților.

Șeful companiei a confirmat acum că Rolls-Royce dezvoltă un nou model ce va fi numit Silent Shadow. “Data lansării rămâne deocamdată un secret,” a menționat Müller-Ötvös.

Jurnaliștii britanici au spus că primele planuri oficiale privind viitorul model electric vor fi dezvăluite până la finalul acestui an. Aceștia susțin că Rolls-Royce a dezvoltat deja un prototip bazat pe Phantom pentru a testa un sistem de propulsie full electric.

Rolls-Royce a vândut 1.380 de mașini în primul trimestru, cu 62% mai multe față de aceeași perioadă din 2020, stabilind astfel un nou record în istoria companiei.