Zilele motoarelor diesel sunt numărate. Noile norme de poluare, tot mai stricte, efectele Dieselgate și retricțiile impuse de autorități în tot mai multe orașe sunt câțiva dintre factorii care le fac să piardă teren. Aceasta este lista completă a modelelor care au renunțat deja la versiunile pe motorină sau care urmează să renunțe în viitorul apropiat.

You have to register to be able to see this link. Register HERE! If you are already a member please log in! If you still you are not able to see the link you need to activate your account or an administrator need to activate your account!

Tranziția la noul standard World Harmonized Light-Duty Vehicle Test Procedure (WLTP), mult mai strict decât procedurile de testare New European Driving Cycle (NEDC), determină reorientarea resurselor producătorilor auto. Aceștia se văd nevoiți să investească sume semnificative pentru a reduce nivelul de emisii de dioxid de carbon la nivel de gamă. Apar astfel tot mai multe versiuni hibride și modele electrice, care ajută media emisiilor constructorilor auto.

Mai multe metropole europene impun restricții care afectează mașinile cu propulsie diesel. Roma, Milano, Berlin, Hamburg, Koln, Paris , Bruxelles și Londra restricționează acccesul și circulația vehiculelor pe motorină.

Nume mari ca Volvo, Porsche, Skoda preferă să se reorienteze și să urmeze tendințele. Interesul pentru motoarele diesel a scăzut, în timp ce clienții sunt tot mai interesați de propulsiile alternative.

Volvo a anunțat deja că nu va mai dezvolta motoare diesel, iar S60 este primul care nu mai este disponibil cu acest tip de propulsie. La polul opus se află Audi, care a ales să lanseze modele pe care le vinde exclusiv în versiune diesel, cum ar fi noul A6 Avant, disponibil în Europa exclusiv cu motoare TDI.

Porsche a dezvăluit că în 2017, doar 17% dintre mașinile vândute de companie au fost trecute în contul versiunilor diesel. Începând cu luna februarie a acestui an, producătorul din Zuffenhausen nu a mai adus în gamă și nici nu o va mai face, niciun model cu opțiunea de a fi comandat cu propulsie diesel.

Aceasta este lista completă, în ordine alfabetică, a modelelor care deja nu mai sunt sau nu vor mai fi disponibile în viitorul apropiat cu motoare diesel.
  1. Bentley Bentayga facelift
  2. Fiat 500X
  3. Honda CR-V
  4. Honda HR-V
  5. Honda Jazz
  6. Kia Rio
  7. Mitsubishi ASX
  8. Mitsubishi Outlander
  9. Opel Corsa (generația următoare ar putea fi exclusiv electrică)
  10. Peugeot 208
  11. Porsche Cayenne
  12. Porsche Macan
  13. Porsche Panamera
  14. Seat Toledo
  15. Skoda Fabia
  16. smart fortwo
  17. smart forfour
  18. Suzuki Jimny
  19. Suzuki Vitara
  20. Toyota Avensis
  21. Toyota RAV4
  22. Volvo S60