Protest de amploare la Salonul Auto de la Frankfurt: "Interziceți vânzările de SUV-uri!"


Peste 15.000 de persoane au protestat sâmbătă în apropierea Salonul Auto de la Frankfurt și au solicitat inclusiv interzicerea vânzărilor de SUV-uri, considerate responsabile pentru schimbările de climă.

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt se desfășoară sub spectrul a numeroase proteste organizate de asociațiile Greenpeace și Friends of the Earth, care acuză industria auto că are un rol semnificativ în schimbările de climă.

Peste 15.000 de persoane au protestat sâmbătă la un marș organizat în apropierea Salonului Auto de la Frankfurt, prin care au vrut să scoată în evidență că dioxidul de carbon emis de mașini afectează clima.

"Mesajul nostru pentru constructorii auto este: Opriți vânzările de SUV-uri pentru că omoară clima", a declarat Juergen Resch, directorul executiv al organizației de mediu Deutsche Umwelthilfe.

"Industria auto face bani prin distrugerea mediului. Suntem în mijlocul unei crize a climei", afirmă și reprezentanții Grenpeace prezenți la protest.

You have to register to be able to see this link. Register HERE! If you are already a member please log in! If you still you are not able to see the link you need to activate your account or an administrator need to activate your account!

Constructorii auto mizează puternic pe dezvoltarea de SUV-uri ca urmare a faptului că acestea au ajuns la o cotă de piață care se apropie de 40% în Europa.

Protestele din acest an au fost generate și de o serie de valuri de caniculă, de secarea râului Rin și de furtunile puternice care au afectat Germania în vara recent încheiată.

Protestele vin în ciuda faptului a industria auto generează 5% din produsul intern brut al Germaniei și asigură circa 820.000 de locuri de muncă.

Protestul de sâmbătă a fost unul pașnic, în ciuda unor amenințări din partea organizației Rocks in the Gearbox care a vandalizat sfârșitul lunii august 40 de mașini premium ale mărcilor Jaguar, Land Rover și Aston Martin din parcarea unui dealer de la periferia orașului Frankfurt, ca avertisment pentru organizarea salonului auto.

Între timp, constructorii germani propun ca Salonul Auto de la Frankfurt să promoveze tehnologiile în detrimentul mașinilor și să aibă loc și în alte orașe ale țării, după o ediție considerată "o umbră tristă" comparativ cu edițiile precedente.

Via Automotive News