PDA

View Full Version : FIFA 16 Review Romānă



~TraNda~
14-10-2015, 07:17 PM
<b>You have to register to ba able to see this link</b>

FIFA 16 s-a lansat de curānd, iar an de an Electronic Arts īncearcă să aducă conținut nou pentru jocul de bază, īmbunătățindul, inovāndul, suficient de bine și de mult pentru ca jucătorii ce cumpără franciza anual, să cumpere cea mai nouă iterație a seriei.



Anul trecut FIFA 15 a adus o masivă schimbare seriei pe PC, după ce multă lume īncepānd să renunțe la gāndul că Electronic Arts va scoate un joc FIFA de nouă generație pe PC. Astfel după ce a adus noul motor grafic IGNITE și pe PC, jocul a fost lăudat atāt de jucători cāt și de presa de specialitate, fiind o totală schimbare față de jocurile de ani precedenți care īncepeau să se tārāie serios.



Astfel gamerii de pe PC au răspuns și o uriașă cantitate de fani au cumpărat poate pentru prima oară un joc din seria FIFA. Electronic Arts a văzut potențialul jocului iar īncepānd cu jocul anului precedent, versiunea de pe PC este asemănătoare consolele de curentă generație PlayStation 4, Xbox One este asemănătoare dacă nu chiar mai bună.



FIFA 16 introduce un nou sistem DRAFT pentru Ultimate Team, schimbări de mecanici și poate cel mai interesant, pentru prima oară īntr-un joc de fotbal, echipe feminine. Vom vedea īnsă dacă versiunea de anul acesta este la fel de inovatoare ca FIFA 15.

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Aspecte importante

Trebuie să īnțelegem un lucru, pe cāt de mult am vrea ca fiecare an să aducă īmbunătățiri majore seriei favorite, FIFA 16 este mai mult doar o optimizare a jocului din anul anterior, FIFA 15, īn care au fost aduse cāteva aspecte noi pentru carieră, antrenament și modurile online.



Mai trebuie să īnțelegem că Electronic Arts vrea să facă bani. Așa că, experiența single-player a fost puțin abandonată pentru cea multiplayer unde se pot cumpăra anumite bonusuri, micro-tranzacții și pentru Ultimate Team, caracteristica cea mai mare aducătoare de bani din FIFA.



Moduri de joc

Așa cum ne-am obișnuit și pānă acum, un joc FIFA este īmpărțit īn mai multe componente, care sunt unificate prin sistemul de stat tracking și reward adică nivelul, monedele și punctele FIFA pe care le obținem.

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Kick Off:

Kick Off este cea mai simplă și mai directă modalitate de a juca FIFA. Astfel Kick Off este un fel de quick match unde jucătorii pot juca direct fără nici o presiune, unde victoria și pierderea contează doar pentru ei.



Cāteva noi echipe au fost incluse față de anul acesta și poate una dintre cele mai așteptate inovări, posibilitatea de a juca cu echipe internaționale feminine.



Modul carieră

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Deși Electronic Arts specifică că s-au adăugat foarte multe elemente modului carieră, și īn acest an modul carieră pare a fi unul din puținele moduri care sunt considerate neinteresante.



Adăugiri au fost făcute și se pot observa, īnsă nu pot să nu remarc că aceste adăugiri au fost făcute pentru a le lua ochii jucătorilor.

De exemplu dacă vă alegeți să fiți portar īn modul Carieră Pro și vă veți antrena veți descoperi că nu există destule antrenamente pentru a vă antrena jucătorul, iar pentru a completa toate sloturile va fi nevoie să antrenați aspecte ce nu țin de statisticile portariilor.



Cel mai nou și poate unicul lucru interesant adus īn carieră este faptul că se poate antrena diferiți jucători sau chiar pro-ul iar īn funcție de rezultatele din antrenament jucătorul va crește.



Așa cum am menționat, scenariul este la fel ca jocurile din anii precedenți, vei īncepe jocul la echipa favorită vei juca de cāteva ori iar apoi vei fi oferit pentru Loan.

Obiective vor trebui īndeplinite pentru a avea performanță cāt mai bună la club și pentru a nu fi dat afară.



Același lucru se īntāmplă la modul carieră ca Manager, unde pe lāngă modul de antrenare s-au mai adus cāteva adăugiri sistemului de scouting și transfer, este aceeași experiență de ani de zile.



Modul Be a Pro Online

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Similar anilor precedenți Modul Be A Pro rămāne un mod jucat de cei care vor să īși īndeplinească visul de a fi un jucător de fotbal.



Față de modul single-player al aceluiași mod, īn Be A Pro Online vei juca cu și īmpotriva jucătorilor reali, fiind posibil crearea unei echipe dar și unei prietenii de lungă durată.

Este un mod interesant și pentru mine modul principal īn FIFA care īmi permite să joc și meciuri, cei drept haotice, 11 vs 11.



Schimbări īn modul Be A Pro nu au fost aduse, fiind exact la fel ca cel din FIFA 15.



Din nefericire pentru mine Be A Pro Online este invadat de hackeri, un hack care este prezent cel puțin din 2014 unde jucătorii din echipa adversă īși măresc artificial echipa și caracterul pānă la 99. Cāțiva sunt prinși și banați, dar văd acest tip de comportament tot mai des chiar īn divizile foarte joase, 10 și 9.



Echipele din diviza 10 și 9 au nivelul de obicei 78-82 iar AI-ul este la fel de experimentat, iar cānd o echipă de nivel 99 este prezentă la adversari, sunt foarte puține șanse de a cāștiga.

Electronic Arts trebuie să rezolve neapărat astfel de probleme.





Ultimate Team



Este pentru toți clar faptul că Ultimate Team este componenta principală a jocurilor FIFA recente.

Aceasta este așa de bună pentru companie și īndrăgită de fani, īncāt pentru a atrage și publicul american a fost introdus un nou mod de joc denumit Ultimate Team Draft.

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Astfel acest nou mod, permite jucătorilor să īși aleagă cărțile dintr-un pachet. Adică pentru fiecare poziție vor fi generați automat aleator 3 jucători, iar gamerii trebuie să aleagă cel mai bun jucător sperānd īn a crea o sinergie.



Apoi aceștia se vor aventura īn meciuri online sau solo cu aceea echipă aleasă īn speranța de a cāștiga tot adică COINS și jucători pentru Ultimate Team.

Ultimate Team a mai fost īmbunătățit anul acesta prin introducerea diferitelor turnee de joc.



Modul Season



Modul Season este la fel ca anul trecut, sezoane solo sau co-op pot fi jucate īmrepună cu prietenii.

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Gameplay

Īn meci, adică īn esența jocului de fotbal FIFA totul pare modificat față de FIFA 15.



Jocul rapid, pasele printre sau mingile īnalte printre par a nu mai avea același efect ca īn FIFA 15. Electronic Arts abordānd un joc mai lent, bazat mai mult pe posesie și pe pase. Controlul asupra caracterului pare a fi mai prezent și vei simți că mișcarea caracterului este mai extensivă, mai vie și mai dinamică.
<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Nu același lucru se poate spune despre minge. Controlul este cāteodată preluat de joc iar pasele nu ajung unde vrei ci cāt mai aproape de un jucător, ca și cum jocul ar gāndi și calcula fiecare mișcare pentru a fi mai exactă.



Centrările ajung cam des la fundași, iar aceasta pare a fi o īncercare a dezvoltatorilor de a oprii numărul golurilor din FIFA 15 dar și a problemelor pe care jocul le-a avut de-a lungul aniilor cu centrărilor din părțile laterale.



Pasele printre așa cum am menționat nu mai sunt așa eficiente, jucătorii putānd a le intercepta destul de bine. Pentru a fi victorioși se cere mai multă interacțiune, mai multă plimbare a mingii sau dacă sunteți foarte buni pasele rapide directe dintre jucători vă pot duce departe.



Animațiile par a fi mai reale, contactul și conversațiile īntre jucători la anumite situații sunt mai autentice. Electronic Arts a introdus noi animații īn FIFA 16 īnsă există momente cānd ca și pānī acum caracterele sunt prea robotice, ducāndu-se īn pozițiile lor fixe iar apoi īncepānd animațiile

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Echipele feminine nu par a se diferenția extrem de mult de cele masculine, și aceasta este o problemă pe care am observat-o din DEMO.
<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Deși sunt efecte de păr, și au o mișcare distinctivă, echipele femine cel puțin pentru mine par niște caractere masculine, slabe, care au statistici mici īn afară de pase. Acestea joacă puțin prea bine pentru echipe feminine și chiar dacă īnțeleg că ar fi elita īn lumea fotbalului feminin nu pot să nu remarc că chiar și așa joacă prea bine.



Desigur, caracterele au fost făcute să emane feminitate și să arate ca persoanele pe care le īntruchipează, īnsă nu pot să observ o similaritate cu modul īn care joacă ele īn realitate. Totuși, īnțeleg că poti juca la Kick Off și la turnee, cupa mondială feminină, dar īn afară de asta ce utilitate mai au ele, doar să arate că se poate?



Grafică



FIFA 16 arată mai bine decāt FIFA 15, caracterele find mai reale, terenul mai īmbunătățit și īntregul stadion actualizat și fiind mult mai similar decāt īn precedentul joc.



La capitolul grafică jocul arată cāt poate el de bine pe consolele de nouă generație, pentru că īn cutscene-uri avem limitare de rezoluție adică black bars.

Jucătorii arată bine inclusiv caracterele feminine ale căror față au fost scanate pentru joc.



Audio



Seria FIFA nu prea a avut probleme audio, poate doar că la FIFA 15 se auzea prea tare sau prea īncet. Așa că nici īn FIFA 16 nu găsim probleme audio, iar cāteva stadioane din joc oferă o atmosferă reală similară cu cea de la un meci real.

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Spectatorii se bucură de meci, huiduie și cāntă, iar comentatorii sunt aceiași eterni Martin Tyler și Alan Smith.



Alte Aspecte

Trainer

FIFA 16 introduce și un nou sistem trainer, o unealtă prin care noii jucători pot să se antrenze, să īnțeleagă conceptele de joc și să devină mai buni.



Este destul de bun, īnsă nimeni nu trebuie să se lase condus doar de sistemul trainer.



Noi Skill Challenge

Jocul introduce noi provocări, Skill Challenge, fiind utile pentru īncepători dar și pentru cei care vor să aprofundeze mai mult mecanicile jocului. Deși acestea au fost prezente și īn celelalte iterații FIFA 16 mai include cāteva

<b>You have to register to ba able to see this link</b>

Concluzie



Īn concluzie FIFA 16 reprezintă un nou joc al francizei anuale pe care unii o iubesc sau o disprețuiesc.



FIFA 16 oferă o grafică mai īmbunătățită, o calitate audio similară cu titlul anterior, un gameplay bazat mai mult pe posesie și mai puțin pe viteză, cāteva noi opțiuni și aspecte pentru bine cunoscutele și deja clasicele moduri de joc și posibilitatea de a juca cu echipele feminine.



Deși jocul per total este mai bun și mai divers ca anul trecut, este deja hilar cum Electronic Arts nu poate să rezolve hackurile și abuzurile care se īntāmplă pe online. Chiar dacă cei care acum ies din din meciuri īn competiții sunt pedepsiți mai drastic, vānzători de Gold Coins īncă există, aceleași hackuri īn modul Be A Pro scare se īntāmplă de cel puțin 3 ani sunt prezente.



Noi animații au fost aduse īn mișcările jucătorilor īnsă tot există momente cānd aceștia se mișcă extrem de robotic sau se blochează īn anumite situații, fără a ști cum să reacționeze.



FIFA 16 este un joc bun, dar nu aduce la fel de multe inovații și īmbunătățiri față de FIFA 15 și pentru mine nu īși merită īntreaga suma cerută la lansare, cel puțin pentru cei care deja dețin jocul precedent.



Unele moduri de joc au rămas neschimbate, iar cāteva doar au primit mici īmbunătățiri.



Jocul īn acest moment este la un moment de răscruce, Electronic Arts trebuie să decidă ce este cel mai important pentru ei. Creare unei experiențe realiste similare cu Pro Evolution Soccer (care cāștigă teren anual) sau o experiență arcade rapidă.

Achizitionare : CLICK (<b>You have to register to ba able to see this link</b>)

<b>You have to register to ba able to see this link</b>